Diaconaal Jongerenproject

Reisupdate 4

Het is alweer een tijdje geleden dat u van ons gehoord hebt. We hebben een aantal drukken dagen achter de rug. Daarnaast was het internet vaak niet goed genoeg om berichten of foto’s te kunnen plaatsen.

Maar het project zit er nu echt op. Na een voorspoedige reis zijn we vanmorgen iets na elven weer met de hele groep bij de Maranathakerk aangekomen.

In de laatste dagen voor vertrek is er nog hard verder gebouwd. Zeker nu de overdracht dichterbij kwam, wilde iedereen het gebouw zo ver als mogelijk af zien te krijgen. En we zijn inderdaad een heel eind gekomen. In de weken dat we in Mudi aan het werk zijn geweest is er een hoop gebeurd in samenwerking met de lokale arbeiders:
-Ramen en deuren zijn geplaatst.
-Buitenmuren zijn afgemetseld en voor een aanzienlijk deel gevoegd.
-Het voorportaal is gemetseld, gevoegd en gepleisterd. Ook het dak is hier op bevestigd.
-Binnenmuren zijn geplaatst en bijna allemaal gepleisterd.
-De vloer is gestort en afgewerkt.
-De spanten zijn gemaakt en samen met de dakplaten op het gebouw bevestigd.
-Een groot stuk grond t.b.v. drainage is weggegraven
-Wc’s zijn geplaatst en voorzien van vloer, dak en deuren.

Voor de lokale arbeiders blijft nog een aantal klussen over, waaronder het verder weggraven van de grond t.b.v. afwatering en het verven van de binnenmuren. Met de gemeente wordt verder contact gehouden om dit proces zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Als dit gebeurd is hopen we hiervan foto’s te kunnen plaatsen.

Naast het bouwen is er in de laatste week ook nog kinderwerk geweest. Zaterdag zijn we op safari geweest en zondag vond de overdracht van het gebouw aan de locals plaats. Dit gebeurde in de eerste kerkdienst in dit gebouw. (en duurde maar liefst zo’n drie uur)

We kunnen zeker terugkijken op een mooie, leerzame, intensieve en nuttige reis, waarin we veel van onze gestelde doelen hebben kunnen volbrengen! Vandaag zullen er meer foto’s op de Facebookpagina komen van de laatste dagen van het project.

Noteert u ook alvast de datum van de dankdienst in uw agenda? Deze vindt plaats op zondag 20 augustus, om 9.30 in de Maranathakerk.

1 Reactie

  1. Jan en Ina Verheul

    Zijn dankbaar, dat jullie dit werk mochten doen en beleven.
    Gezond weer terug is ook iets om dankbaar voor te zijn.
    Jammer genoeg konden wij niet aanwezig zijn bij de terugkomst, maar hopen zeker nog meer te horen en te lezen over jullie ervaringen en contacten in Malawi.

Geen reacties toegestaan.