Diaconaal Jongerenproject

Projecten

Bouwen van een gebedshuis in Maliya
In 2012 is het Diaconaal Jongerenproject een samenwerking aangegaan met ds. Paul en Thea Mawaya in Malawi. Deze samenwerking is in het project van 2015 voortgezet. Dit keer in samenwerking met de Michiru gemeente in Blantyre waar ds. Mawaya predikant is. Met deze gemeente is een samenwerkingsverband tot stand gekomen van waaruit het Diaconaal Jongerenproject 2015 is gerealiseerd. In de zomer van 2015 is een groep van 17 jongeren naar Malawi afgereisd om in Maliya; een van de bergdorpjes aan de rand van Blantyre een gebedshuis te bouwen.
De Michiru gemeente heeft meerdere van dit soort gebedshuizen onder haar hoede en gebruikt deze plaatsen om de mensen op het platteland ook te kunnen bereiken met het evangelie. De gebedshuizen groeien onder begeleiding uiteindelijk uit tot zelfstandige deelgemeentes van de Michiru gemeente. Daarnaast stimuleert een gebedshuis de ontwikkeling van deze kleine dorpjes. Mensen hebben een plek om samen te komen, waardoor sociale contacten, zorg en omzien naar elkaar versterkt worden.

Het gebouw is tijdens het project 2015 opgebouwd en wordt met steun van het Diaconaal Jongerenproject door de lokale bevolking verder afgerond.

Bouwen was onze grootste bezigheid in onze tijd in Malawi ‘s Morgens werden we opgehaald met het busje van de kerk waarmee we een avontuurlijke rit van een klein half uur hadden naar de bouwplaats in Maliya. Hier hebben we gebouwd aan een prayer house. Dit omdat het oude kerkje van het dorpje veel te klein en te oud was geworden. Tijdens ons verblijf hebben we kunnen helpen met het afgraven van grond voor de afwatering in het regenseizoen, het metselen van zowel binnen- als buitenmuren, het, gedeeltelijk, pleisteren van binnen en buitenmuren en alle andere werkzaamheden hier omheen. Denk hierbij aan activiteiten als het maken van mortel, het halen van water bij de rivier, het doorgeven en stapelen van bakstenen voor de muren en het afvoeren van grond. Al met al best uiteenlopende activiteiten dus.
Kinderwerk
Ook hebben we vier kindermiddagen georganiseerd in het dorpje Maliya, waar we ook het gebedshuis bouwden.
De kinderen spraken alleen Chichewa, maar we hadden een leuke enthousiaste tolk van de Michiru gemeente.
We stelden ons eerst voor, zongen liedjes met gebaren en na het gebed vertelden we een verhaal aangevuld
met toneelstukjes, poppenspel of platen.

IMG_8757

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *