Diaconaal Jongerenproject

Malawi 2012

Project: Klaslokalen bouwen in Likoswe, Malawi
Vertrek: 17 juli 2012
Terugkomst: 9 augustus 2012
Klik hier voor de projectfolder voor meer informatie over het project.

Malawi
Malawi is een land met ongeveer 14 miljoen inwoners. De hoofdstad is de stad Lilongwe en de landelijke taal is, zoals in veel Afrikaanse landen, het Chichewa. Ook kunnen veel mensen Engels spreken omdat ze dat van jongs af aan leren. Naar school gaan is in Malawi niet vanzelfsprekend. Kinderen worden vaak thuis gehouden om voor hun zieke familieleden te zorgen of om mee te helpen op het land. De kinderen mogen vanaf 6 jaar naar groep 1. In de dorpen gaat slechts 6% van de kinderen naar de peuter- en kleuterschool. De meeste volwassenen hebben de lagere school niet afgemaakt of zijn helemaal nooit naar school geweest. 3,9 miljoen mensen in Malawi is analfabeet. Vaak is er ook geen gebouw om onderwijs in te kunnen geven. Daarom is het Diaconaal Jongerenproject opgestart. De deelnemers van het project gaan in de zomer van 2012 klaslokalen bouwen zodat mensen, jong en oud, naar school kunnen.

Hoe is het begonnen?
Thea den Ouden woont met haar Malawiaanse man in Blantyre, een stad in Zuid-Malawi. Zij komt oorspronkelijk uit Nieuw-Lekkerland. Twee van haar broers doen ook mee aan het project. De man van Thea is dominee in 3 kerken. De vraag om klaslokalen lag er. Dit hebben de twee broers opgepikt en zo is het balletje gaan rollen.

Livingstone
Wij hebben als deelnemersgroep aansluiting gezocht bij de organisatie Livingstone. Deze organisatie verzorgt al jaren werkvakanties in ontwikkelingslanden. Livingstone heeft de nodige ervaring en expertise om een dergelijk project als dit te kunnen organiseren. Met hun hulp hebben wij dit project mede mogelijk kunnen maken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *