Diaconaal Jongerenproject

Reisupdate 3

Sinds de laatste update is er alweer een ruime week voorbij gegaan. In die week hebben we vijf bouwdagen gehad en is er een aantal keren kinderwerk geweest. Een keer in Maliya, de projectlocatie van 2015 en de andere keren in Mudi, de plaats waar we nu aan het nieuwe gebedshuis bouwen.

Aan het begin van de week zijn de spanten geplaatst en hebben we het dak van golfplaten bevestigd. Het gebouw is nu dus volledig overdekt. Afdeling mooi werk is bezig geweest met het metselen van het voorportaal en de bogen die daarin moeten komen.
Aan de binnenkant moeten alle muren gepleisterd worden. Hier is een deel van de groep ook al mee bezig geweest.

Buiten is het graafwerk voor de afwatering een heel eind gevorderd. Er moet veel grond weggegraven worden, waarna deze afgevoerd wordt middels oude cementzakken en kruiwagens. Dit is een vaste dagtaak voor een heel aantal mensen van de groep. Ook is een aantal mensen begonnen met het voegen van de buitenmuren voor een nette afwerking van het gebouw.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er kinderwerk geweest. We begonnen met een wat kleine groep, maar de laatste keren kwamen er tot zo’n 140 kinderen! Bij het kinderwerk vertellen we een verhaal, waarbij een groepje dit in een toneelstuk naspeelt. Vervolgens krijgen de kinderen wat te drinken en doen ze een verwerking die bij het verhaal hoort. Aan het einde van de middag is er dan nog tijd om buiten te zingen of spellen te doen.
Leeftijden van de kinderen variëren van de peuterleeftijd tot aan tieners. Maar allemaal lijken ze het er heel goed naar hun zin te hebben. Ook volgende week staat er nog een aantal keren kinderwerk gepland.

Dit weekend was ons uitstapje naar Lake Malawi. Na een busrit van zo’n vier uur hebben we daar kunnen uitrusten, zwemmen en genieten van het mooie weer, om nu fris aan de laatste week hier te kunnen beginnen.

Foto’s van onze bezigheden en belevenissen volgen hopelijk morgenavond. Maar daarvoor moeten er nog heel veel foto’s uitgezocht worden en moet het internet goed genoeg zijn om de foto’s op Facebook te krijgen. We beloven dus nog niks 😉

5 Reacties

 1. Petra van 't Zelfde

  Wat hebben jullie al veel werk verzet zeg! Heel veel succes verder.
  ( Rob nog gefeliciteerd!)

 2. Karoline Prins

  Leuk dat jullie ons zo op de hoogte houden!
  Nog een hele fijne laatste week in Afrika met elkaar!
  Groetjes van John en Karoline Prins

 3. Fam de Keijzer

  Hoi harde werkers, goed bezig zeg!! Fijn om te lezen dat jullie t zo goed hebben en zoveel werk is verricht!
  140 kinderen op de kidscamp, ongelofelijk , maar gaaf!! Vast lekker onoverzichtelijk , maar dat mag de pret niet drukken, ze hebben weer iets van Gods liefde mogen horen en ervaren omdat jullie er zijn!
  Geniet nog jullie laatste week in Malawi! Maak er een mooie tijd van! Gaan en genieten!
  Groetjes Bj, Han en Jor

 4. Fam. Deelen

  Wat een mooi werk doen jullie daar zeg
  En 140 kinderen die het evangelie mogen horen, echt geweldig. Wij wensen jullie nog een hele mooie week toe.
  Groetjes
  Anton en Wilma

 5. ria van kleef

  Fijn dat alles goed gaat, en werkse met zen alle

Geen reacties toegestaan.