Diaconaal Jongerenproject

Projectinformatie

Malawi 2019

Diaconaal Jongerenproject 2019: Likole prayerhouse

In Likole, een van de dochtergemeentes van de kerk waar Paul nu voorgangers is, is in 2017 gestart met de bouw van een nieuw ‘prayerhouse’ of gebedshuis. Er was behoefte aan een nieuwe kerk, omdat het oude gebouw veel te klein was voor de sterk groeiende gemeente. Bovendien was er bij een aardbeving een stuk van het oude gebedshuis ingestort. Later is de achterwand van het gebouw ook nog weggevaagd door een overstroming. Kortom: er was dringend behoefte aan een nieuw gebedshuis.

Het was de bedoeling dat de lokale bevolking zou beginnen met de bouw van het gebedshuis en de groep zou helpen met de afwerkingen. Dit is helemaal gelukt en toen de groep weer terug naar huis kwam, was het gebouw helemaal af!

Alle acties waren zo’n succes dat we zelfs hebben kunnen bijdragen aan de afwerkingen van vorige projecten! Er is nog 600 euro gegaan naar Maliya (project 2015), 260 euro naar Mudi (project 2017) en nog 1700 naar Kyaka, een nieuw project dat het geld goed als opstarter kon gebruiken. Met dit geld konden de laatste puntjes op de i worden gezet mbt afwerkingen.

Kidscamp:
Naast bouwen is een van de belangrijkste doelen van het project om mensen samen te brengen en iets te betekenen voor de lokale kinderen. Dit deed de groep in de vorm van de zogeheten kidscampmiddagen. Op bouwdagen splitste de groep zich in de middag. Een deel van de groep ging dan een bijbelverhaal vertellen en uit te spelen. Ook werden er talloze lokale liedjes gezongen met behulp van mensen van de Likole gemeente. Daarna werd er wat gegeten en gedronken en konden de kinderen een creatieve verwerking doen bij het verhaal. De kinderen vonden het heel erg leuk en kwamen met steeds meer vriendjes en vriendinnetjes. Buiten werden er ook spelletjes gedaan.

Filmpjes:
Tijdens de reis van 2019 werd er gevlogd. De deelnemers filmden stukjes van hun dag en maakte daar per dag een filmpje van. Deze filmpjes geven een heel goed beeld van wat de groep allemaal heeft meegemaakt. De filmpjes zijn op Youtube te bekijken: https://www.youtube.com/channel/UCulIUrcYv-SMTE_iP7JWATQ?app=desktop&fbclid=IwAR0G-LbsqWdVOmQmCXroc42vMPSGhVywpH5PQiHhjBSX57IHw0fXjcG4y8A