Diaconaal Jongerenproject

Reisupdate 2

De eerste paar dagen in Malawi zitten erop. Woensdag zijn we rustig aan begonnen. ’s Ochtends zijn we voor het eerst naar de bouwplaats in Mudi, de projectlocatie van dit project, geweest. Hier konden we zien wat er al gebeurd is, en kregen we een korte instructie over het bouwen.

Verder zijn we bij het gebedshuis geweest waar we in 2015 aan gebouwd hebben. Dit ligt op een minuut of tien rijden van de nieuwe locatie. Vooral voor de ‘oude’ groep was het leuk om te zien dat er na ons vertrek nog veel aan het gebouw gebeurd is qua afwerking. De lokale bevolking heeft de overige muren gepleisterd, drainage rondom het gebouw aangelegd en trappetjes voor de ingangen geplaatst. Ook het terrein rondom het gebouw is veranderd; de boompjes die we daar bij de overdracht geplant hebben, zijn flink gegroeid.

’s Middags hebben we een tour door Blantyre, de stad waar we verblijven, gemaakt. We kregen een rondleiding door het radiostation van Blantyre, hebben een lokale markt bezocht en rondgekeken in het centrum van de stad.

Na de tour hebben we een welkomstdiner gehad in de grote kerk van Blantyre. Samen met verschillende commissies en jongeren die veel te maken hebben gehad met het project en de voorbereiding ervan.

Vandaag, donderdag, was de eerste dag op de bouw. Een deel van de groep is begonnen met het afgraven van de grond rondom het gebouw. Hier wordt later drainage aangelegd.
Ook zijn we bezig geweest met het pleisteren en het metselen van de vloer van de toiletten en het metselen van een aantal muurtjes aan de binnenkant van het gebouw. Binnenkort zal het dak erop gaan en kan er als het goed is begonnen worden met het pleisteren van de muren.

Het warme weer hier is wel flink wennen. Aan het einde van de dag was iedereen dan ook aardig opgebrand. Allemaal op tijd naar bed dus. 🙂

Morgen is er nog een volledige bouwdag. Zaterdag en zondag zijn gereserveerd voor vrije tijd en uitstapjes naar de bergen in de directe omgeving van Blantyre, samen met een groep vanuit de kerk.

Veel groepsleden vonden het erg leuk om jullie reacties op de website en Facebook terug te lezen. Leuk dat we ook wat uit Nederland horen.
Morgen zal ik nogmaals proberen foto’s te uploaden naar de Facebookpagina. Dit is tot op heden niet gelukt.

 

5 Reacties

 1. Anton

  Hallo allemaal, jullie zijn super goed bezig lees ik wel.
  Veel succes met elkaar en geniet er van hetgeen jullie doen.

  Groetjes, Anton en Wilma Deelen

 2. Jeanette

  Hallo allemaal
  Jullie hebben al aardig wat indrukken opgedaan, begonnen met de bouw en nu weekend, even tijd voor ontspanning. Geniet ervan!!

  Grtjs Jaap en Jeanette, Marinda, Lisanne

 3. ria van kleef

  Leuk om te lezen allemaal. Veel plezier nog en succes.

 4. anneke kroon

  Leuk om te lezen en te zien hoe jullie bezig zijn.
  Geniet ervan.
  hartelijke groet van Wilco en Anneke, Judith en Marnix en Chris.

 5. Josette en Ben van Adrichem

  Zo te zien hebben jullie het best naar jullie zin. Leuk om de groep zo hard bezig te zien met bouwen. Geniet van dit mooie werk en dit land.

  Hartelijke groeten , Josette en Ben van Adrichem

Geen reacties toegestaan.