Diaconaal Jongerenproject

Bouwen van een gebedshuis in Maliya

Project: Bouwen van een gebedshuis in Maliya, een klein dorpje horend bij de Michiru gemeente uit hoofdstad Blantyre.
Vertrek: 27 juli 2015
Terugkomst: 15 augustus 2015

In 2012 is het Diaconaal Jongerenproject een samenwerking aangegaan met ds. Paul en Thea Mawaya in Malawi. Deze samenwerking is in het project van 2015 voortgezet. Dit keer in samenwerking met de Michiru gemeente in Blantyre waar ds. Mawaya predikant is. Met deze gemeente is een samenwerkingsverband tot stand gekomen van waaruit het Diaconaal Jongerenproject 2015 is gerealiseerd. In de zomer van 2015 is een groep van 17 jongeren naar Malawi afgereisd om in Maliya; een van de bergdorpjes aan de rand van Blantyre een gebedshuis te bouwen.

IMG_8757

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Michiru gemeente heeft meerdere van dit soort gebedshuizen onder haar hoede en gebruikt deze plaatsen om de mensen op het platteland ook te kunnen bereiken met het evangelie. De gebedshuizen groeien onder begeleiding uiteindelijk uit tot zelfstandige deelgemeentes van de Michiru gemeente. Daarnaast stimuleert een gebedshuis de ontwikkeling van deze kleine dorpjes. Mensen hebben een plek om samen te komen, waardoor sociale contacten, zorg en omzien naar elkaar versterkt worden.

Het gebouw is tijdens het project 2015 opgebouwd en wordt met steun van het Diaconaal Jongerenproject door de lokale bevolking verder afgerond.