Diaconaal Jongerenproject

Malawi 2012


Het grootste gedeelte van de jongeren heeft het christelijk geloof als achtergrond. Het christendom zal ook als een rode draad worden gebruikt tijdens dit project, zowel in de voorbereidingen als in Malawi zelf. De leefregels en omgang met elkaar zal grotendeels gaan met richtlijnen uit het geloof. Ook zal er over het geloof gepraat gaan worden, zowel tussen de jongeren als met de lokale bevolking.

 

Geloof is niet de enige manier om de lokale bevolking daar te helpen. In malawi is er een groot tekort aan scholing, zowel voor kinderen als voor ouderen. Daarom gaan we een klaslokaal bouwen in samenwerking met de lokale bevolking Dit lokaal word ’s morgens gebruikt om kinderen naar school te kunnen laten gaan. En ’s avonds om volwassenen bijscholing te geven.

 

Het verbinden van 2 werelden gaat niet uit zichzelf, hier moet je iets voor doen. Daarom gaan we elke 2 jaar terug om een band te op te bouwen met de bevolking en deze te onderhouden. Een band scheppen kan op verschillende manieren, door te praten over geloof. Maar ook door andere dingen te doen, bijvoorbeeld door te sporten of een knutselmiddag te organiseren. Dit betekent dat er tijdens het project niet alleen gebouwd gaat worden maar er ook kinderwerk word voorbereid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *